Inre Fokusering är…

Tänk dig att du utvecklar en ”känslomässig muskel”, som hjälper dig att hantera svåra situationer som består av rädsla, stress och frustration. Tänk dig sen att du blir din egen bästa vän, med en känsla av trygghet och frid inom dig.

Genom att lära dig Inre Fokusering och göra det till en del av din vardag så får du tillgång till en skatt som kan kallas din egen kroppsintelligens. Därmed blir du din egen ledare i livet och kan klokt välja vilket ditt nästa steg ska bli i utmanande tider.

Inre Fokusering kommer ursprungligen från USA och är utarbetad av Eugene Gendlin, psykoterapeut vid Universitetet i Chicago. Han upptäckte att människor som förändras på ett framgångrikt sätt var i kontakt med en total kroppsförnimmelse av hela sin situation.

Sedan Gendlin först utarbetade metoden på 70-talet så har Inre Fokusering, eller Focusing som det heter på engelska, blivit en världsomspännande rörelse och det finns lärare och Fokuseringsterapeuter i över 50 länder numera. Folk har använt denna terapeutiska självhjälpsmetod i 6 sex steg för att fördjupa psykoterapi, för personlig utveckling, för att utveckla sina kreativa sidor, i drogrehabilitering, konflikthantering, beslutsfattande, kombinerat med olika kroppsterapier, smärthantering, traumabehandling för att bara nämna några områden.

Jag har studerat metoden sedan 2008 och är nu en av fyra certifierade lärare i Sverige. Jag håller kurser, föreläsningar, studiecirklar samt individuella utbildningar och sessioner i Inre Fokusering.